Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Ονειρικά στην Ονειρούπολη

Δείτε εδώ τι έγραψαν για την επίσκεψή τους και συνεργασία μας στην Ονειρούπολη οι μαθητές και καθηγητές τους 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης "Δόμνα Βισβίζη" Ονειρικά...στην Ονειρούπολη

Στιγμιότυπα από την Ονειρούπολη

Το φυλλάδιο

Το φυλλάδιο - αποτέλεσμα της συνεργασίας 1ου Γυμνασίου Δράμας-3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης "Δόμνα Βισβίζη"


Στην Ονειρούπολη

21 Δεκεμβρίου 2014            Ονειρούπολη Δράμας
Δύο σχολεία, εννιά εκπαιδευτικοί και 55 μαθητές και μαθήτριες συνεργάζονται και δημιουργούν   
Μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης "Δόμνα Βισβίζη" και του 1ου Γυμνασίου Δράμας συνεργάζονται και δημιουργούν, στα πλαίσια Πολιτιστικού Προγράμματος και Δράσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας για το σχολικό έτος 2014-15.
Πρώτη δράση της συνεργασίας των δύο σχολείων ήταν μια  εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2014, στην Κεντρική Σκηνή της Ονειρούπολης Δράμας. Μοιραστήκαμε σκέψεις και συναισθήματα ενάντια σε κάθε μορφή βίας, ενάντια στον ρατσισμό, στον σχολικό εκφοβισμό και στη βία στον χώρο του αθλητισμού.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα ολιγόλεπτο θεατρικό δρώμενο, το οποίο προετοίμασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης, για να στηλιτεύσουν τον εφησυχασμό των ανθρώπων απέναντι σε φαινόμενα ρατσισμού.
Ακολούθησε το τραγούδι που δημιούργησαν (μουσική και στίχους) οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης με τίτλο «αυτή είναι η μόνη λύση...», με σκοπό να δώσουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας ότι η μόνη λύση σε τέτοιου είδους φαινόμενα είναι η αγάπη και η αποδοχή του διαφορετικού...
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν powerpoint που δημιούργησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες και των δύο σχολείων, και στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκε στο κοινό ενημερωτικό φυλλάδιο για τον ρατσισμό, τις αιτίες, τις συνέπειές του και την ορθή στάση των ανθρώπων απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα, που δημιούργησαν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Δράμας.
Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Δράμας διάβασαν μηνύματα, τα οποία ηχογράφησαν στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας, μεταδόθηκαν από τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και συνεχίζουν να μεταδίδονται από το Πανελλήνιο Μαθητικό Ραδιόφωνο, για την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων για το θέμα του σχολικού εκφοβισμού.
Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με θεματικό άξονα: «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι», τα παιδιά του 1ου Γυμνασίου Δράμας διάβασαν δικά τους συνθήματα κατά της βίας στο χώρο του αθλητισμού.
Μια μαθήτρια τραγούδησε το τραγούδι του συγκροτήματος Locomondo με τίτλο "Χέρια σαν κι αυτά". Τα χέρια δίνουν ζωή, τα χέρια πλήττουν τη ζωή...
Στο τέλος της εκδήλωσης εκπαιδευτικοί και μαθητές γιορτάσαμε χορεύοντας παραδοσιακό θρακιώτικο τραγούδι.
Η χαρά της συνεργασίας είναι ανεκτίμητη!


Δημιουργώντας